Dirigent

Onze dirigente is Betthilde Keij. Zij stelt zichzelf onder de foto voor.

Mijn oorsprong ligt in de provincie Groningen, in het dorp Ulrum, waar ik in 1977 ben geboren. Na het gymnasium in Groningen ben ik Rurale Ontwikkelingssociologie gaan studeren aan de Universiteit Wageningen. In 2004 ben ik getrouwd met Willem. Samen hebben we een zoon en twee dochters.

Naast de studie Ontwikkelingssociologie ben ik sinds 1992 ook actief bezig met mijn muzikale ontwikkeling; als koorzanger en vanaf 1996 als dirigent. Ik heb verschillende opleidingen naast mijn studie in Wageningen gevolgd op het gebied van koordirectie, zang, muziektheorie en slagtechniek. Van 1994 – 2003 heb ik zeven keer getourd met ’The Continental Singers’, waarvan vier keer als dirigent.

Door het werk van Willem hebben we van 2004 tot en met 2018 in het buitenland gewoond. Hierdoor heb ik me gericht op een loopbaan die vooral ‘portable’ (overal inzetbaar) was. Dit is de reden dat ik me heb omgeschoold als docent en naast de TEFL opleiding heb ik de PABO afgerond met een minor in muziek. Op deze manier kon ik ook aan de slag met mijn grote passie; muziek. Sinds 2008 sta ik voor de klas als muziekdocent, zowel op het primair onderwijs als het secundair onderwijs.

In de afgelopen jaren heb ik muziekonderwijs gegeven in Parijs, Londen, Qatar, Noorwegen, Zuid Korea, Australië en nu in Nederland. Verder heb ik in Qatar een musical project opgezet voor expat kinderen, in Zuid Korea was ik dirigent van ‘Geoje International Choir’ en in Australië van ‘The Australian Girls Choir’. Op dit moment ben ik actief als zelfstandige (dirigent / zangeres) voor onder andere ‘Vocal Statements’, ‘The Choir Company’ en als dirigent van ‘Believe’.

In mijn werk als dirigent, muziekdocent en podiumkunst – coördinator ben ik gedreven om samen met de koorleden en leerlingen mooie resultaten, succesvolle concerten en musicals af te leveren. Ik ben betrokken en georganiseerd en ga systematisch te werk met als motto; ‘plan the work, work the plan’.

Mijn voornaamste doel is om koorleden en leerlingen te laten groeien in hun talenten en zelfvertrouwen. Koormuziek is mijn grote passie en dirigeren geeft me enorm veel energie. Tijdens mijn ideale kooravond / les wordt ontzettend veel werk verricht, vliegt de tijd voorbij en wordt er af en toe ook hartelijk gelachen.

Meer informatie vindt u op haar site: key-note