Nieuwsbrief november 2017

Terugblik:

15 APRIL 2017 OPTREDEN IN DE WESTERWEEREN IN BERGAMBACHT

Op stille zaterdag hebben wij gezongen tijdens de weeksluiting in de Westerweeren. Geheel  nieuw voor ons in huiskamersfeer en met een dankbaar publiek.  We hebben geluisterd naar de schriftlezingen en de meditatie van ds. Alice Schumacher. Met elkaar hebben we mooie paasliederen gezongen. Achter het keyboard een oude  bekende voor ons Reinaud van Rumpt erg leuk om hem weer eens te ontmoeten. Een prachtig zanguurtje ook zeker voor herhaling vatbaar. Zijn jullie bekend in verpleeg- en of ziekenhuizen en denken jullie dat het ook daar een keer leuk is om met Believe te gaan zingen geef dit dan door!!!!

20 MEI 2017 KORENFESTIVAL

Op 20 mei 2017 hebben we opgetreden op het korenfestival in Alphen a/d Rijn. In de hele stad waren er koren te beluisteren, jazz, pop en gospel. We stonden op een mooi  centraal punt vlakbij de Mac Donalds.  We hebben ongeveer anderhalf uur gezongen verspreid over 3 blokken.  Only a God like you, Light the fire, 10.000 redenen en Oh Happy Day; we hebben het allemaal gezongen. Het publiek was erg enthousiast  en de setting zo in de buitenlucht was erg gaaf. Zoals jullie op de foto kunnen zien in ons nieuwe witte tenue met blauwe accenten. Helaas was ons koorlid Anette helemaal niet lekker dus die heeft het geheel vanuit de auto van Barry kunnen beluisteren als ja achtergrondzangeres dit keer.   Een leuk optreden helaas zonder mannen maar die hebben beloofd dat ze het volgend jaar goedmaken!!! En Anette we hopen dat jij er volgend jaar ook weer  fris en fruitig bijstaat.

26 JUNI 2017 AFSLUITING SEIZOEN

Traditiegetrouw sluiten we de laatste maandag van ons koorseizoen altijd af met een etentje. Dit keer in De Vrijheid te Lekkerkerk.  De koorleden die al aardig tot het meubilair van Believe behoren weten dat we hier in de beginjaren van Believe ook een keer zijn wezen eten. Toen ergens in de winter dus nu in een zomerse setting. Het weer was prachtig dus we zijn gelijk heerlijk op het terras gaan zitten waar we genoten hebben van een overheerlijk barbecue-buffet.  Na het buffet hadden we allemaal nog genoeg ruimte over voor het ijs-buffet.  Tijdens deze avond is er door Anita M. nog een gedicht voorgedragen en hebben we afscheid genomen van Anita ter Harmsel als bestuurslid. Anita bedankt voor al het werk dat door jouw is verzet.  Caroline bedankt voor het mede organiseren van deze avond het was erg geslaagd.

Ps: En jij pestkop zie afbeelding hierboven wordt volgend jaar zeker niet uitgenodigd!!!

 

14 AUGUSTUS OPTREDEN TENT IN SCHOONHOVEN

Op 14 augustus nog midden in de zomervakantie hadden wij beloofd om te komen zingen tijdens de tentdagen in Schoonhoven. In de grote witte tent.  Nog een beetje in vakantiestemming maar toch weer zin om de nootjes eruit te gooien. Een enthousiast publiek dat ook uit volle borst meezong. Na het eerste blok zingen was het woord aan Rene Ruitenberg oud marathonschaatser die vertelde het  Bijbelverhaal over de 3 mannen  die niet bogen voor het beeld van Nebukadnezar en uiteindelijk in de brandende oven werden gegooid en wonderlijk werden gered.  Hij vertelde het erg boeiend daarna mochten wij nog een poosje zingen een gave avond.

 

16 SEPTEMBER OPTREDEN GROTE KERK IN SCHOONHOVEN

De hervormde kerk had eind van deze middag een sing-in georganiseerd waar wij ook onze medewerking aan hebben verleend. Eerst inzingen heerlijk het winkelend publiek kwam graag om het hoekje kijken. Aan het eind van de middag kwamen veel gemeenteleden met

ons meezingen in het voorportaal van deze prachtige kerk. Wat een geweldig mooi geluid in deze kerk. Ook aan de kids werd gedacht. Lees je Bijbel, Diep, diep  als de zee en Zit je deur nog op slot geweldig wat een feest.

 

Dit zijn de concerten die zijn geweest wat prachtig om met elkaar de Naam van Onze Vader groot te mogen maken dat er nog maar heel veel concerten voor ons mogen volgen.  Ook bij deze al onze nieuwe leden heel hartelijk welkom leuk dat we versterking krijgen en vanaf deze kant heel veeeeeeeeeeeeel zangplezier toegewenst. Mis je nog mooie stemmen en ken je mensen die heel graag zouden komen zingen zeg het voort. Mond op mond reclame werkt altijd nog steeds erg goed.

 

MUZIEKCOMMISSIE

Anneke de Nies, Klazien Hak, Leonie Oudijk en Lia Brokking gaan zich buigen over de muziek. Weet je nog mooie nummers die misschien nog wel mooier gaan klinken als wij die ook nog eens gaan zingen of in ieder geval gaan aanleren geef het aan hen door.

 

GEPLANDE CONCERTEN

Op 23 december een kerstconcert in de Laurentiuskerk in Bergambacht.  Op 24 december kerstnachtdienst in de IJsseldijkkerk te Krimpen a/d IJssel. Voor het concert op 23 december oefenen we nog 2 keer in de kerk met de andere musici. Belangrijke data ook al door Feija doorgegeven zijn 20 november en 4 december dan oefenen we dus ipv De Schakel in de Laurentiuskerk hier in Bab-City.

 

D.V. 16 FEBRUARI 2018 BELANGRIJKE DATUM

Op 16 februari 2018 hopen we een concert te geven samen met Reini en Elisa Krijgsman. Sinds een aantal jaren zijn Reini en Elisa ambassadeurs van Compassion. Zij zetten zich met hart en ziel  in voor kinderen in armoede. Ieder kind heeft namelijk het recht geliefd, gekend en beschermd te zijn.  Zij zullen tijdens het concert ook over hun werk voor Compassion vertellen.  Het concert wordt gehouden in De Waard in Bergambacht. Leuk als jullie deze datum vast in de familie- en kennissenkring lanceren. We hopen op een volle zaal en een prachtig optreden. Verdere info volgt nog.

GOUDEN TIPS VAN ONZE DIRIGENT LIA

Ademhaling

Ga staan en leg je handen op borst en buik. Ervaar de beweging van de adem. Leg de handen ook een tijdje in de zij en ervaar of ook daar beweging is.

Adem rustig en ruim in. Stuur de ingeademde lucht naar de onderkant van de longen daardoor zal de buik uitzetten. Houd de borst daarbij zo stil mogelijk.

Herhaal de voorgaande oefening. Laat nu echter ook het onderste gedeelte van de ribben mee uitzetten.

Adem in zoals de voorgaande oefening. Houd nu de adem 10 tellen vast. De spanning is voelbaar in de buikspieren. Adem na 10 tellen ook weer uit. Hiermee train je het gecontroleerd uitademen wat je nodig hebt bij het zingen.

 

TOT SLOT ODE AAN GOSPELKOOR BELIEVE (26-06-2017)

God gave me a song

Zo was het hoe het allemaal ongeveer 7 jaar geleden begon.

Groot is Uw trouw o Heer;

Dat bewijst U elke kooravond toch keer op keer.

We kunnen met elkaar terugkijken op een verdrietig maar tegelijkertijd ook op een mooi en hoopvol seizoen.

Draw me close to you zingen we nu en zongen we toen.

Het bestuur staat altijd klaar en paraat voor het koor.

You did/do a good job ga er nog jaren mee door.

Mooie concerten werden er in Bab-City, Willge-Langerak en Alphen a/d Rijn gegeven.

We zongen vaak A New Hallelujah dit lied is op ons lijf geschreven

Met meer passie dan ooit zo werd er gemusiceerd en door Miss Nieuwpoort a/d Lek gedirigeerd.

Lia, jouw passie-inzet-talent- jouw begrijp-je-wat-ik-bedoel wordt door ons enorm gewaardeerd.

Adembenemend mooi is ook de begeleiding van de band.

Bedankt Boys jullie hebben zeker heel veel talent.

Rest ons nog jullie een fantastisch mooie tijd toe te wensen en de hartelijke groeten.  We hopen elkaar in het nieuwe seizoen weer te ontmoeten!!!